بر اثر بد خوری يا پر خوری بيمار می شویم

معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي همدان توجه به تغذيه مناسب را از عوامل مهم کمک به ارتقاي سلامت جامعه در مقابله با بيماري‌هاي مختلف خواند.
علي اصغر وحيدي نيا در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در همدان، بيان داشت: با نگاهي به بيماري‌هاي شايع در دنيا ديده مي‌شود در کشورهاي صنعتي علل اصلي مرگ و مير مبتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي، سرطان‌ها، ديابت و پوکي است که پر خوري و بد خوري از دلايل اصلي اين عامل است که 60 تا 70 درصد مرگ و ميرها با تغذيه رابطه دارد.
وي ادامه داد: توجه به تغذيه مناسب موجب افزايش طول عمر مي‌شود، فقر غذايي و کمبود ويتامين‌ها به ويژه در ايران فقر آهن از عوامل بسيار مهم و اثر گذار است که در قدرت مقابله با بيماري ها بسيار اثر مي گذارد.
وي تصريح کرد: فقر آهن در اوايل زندگي در قدرت يادگيري تاثيرگذار است که به هيچ شکلي قابل جبران نيست.
وحيدي نيا اضافه کرد: لازمه داشتن جامعه سالم براي نسل آينده توجه به نوع تغذيه فرزندان است که جوامع کنوني تغذيه مناسب ندارند و غذاهاي مصرفي آنان بيشتر به شکل fast food و غذاهاي چرب و شور است که سلامت آنان را به خطر مي اندازد و چاقي و انواع بيماري‌هاي قلبي و عروقي را به دنبال خواهد داشت.
وحيدنيا با اشاره به اين که در سطح کشور از هر 10 نفر تنها چهار نفر تغذيه مناسب دارند ابراز داشت: بيشتر مردم بر اثر بدخوري يا به نوعي پرخوري به انواع بيماري‌ها مبتلا مي شوند و کم خوري و فقر غذايي درصد کمتري از بيماري‌ها را در بر مي گيرد.
وي بيان داشت: با وجود اين که مردم اطلاعات خوبي در زمينه نحوه تغذيه و نوع غذاهايي که بايد براي سلامت خود داشته باشند، دارند اما تمايل و گرايش مردم به سمت غذاهاي چرب و شور است که سلامت آنان را به خطر مي اندازد.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي همدان هشدار داد: سن بروز ابتلا به بيماري‌هايي که بر اثر خوري و بد خوري شايع بوده در حال کاهش است و بايد استفاده از غذاي مناسب را جوانان از سنين پايين آغاز کنند.

منبع خبر: خبرگزاری ايسنا